Tegeltjeswijsheid

Iedereen kent ze wel de bekende “tegeltjes” en tegenwoordig zijn daar ook online versies van. Teksten waarbij de waarheid je om de oren slaat. Ze zijn enorm populair.

Door de jaren heen ontvangt een mens heel wat inspirerende woorden en wijsheden. Soms geschreven maar de meesten van hart tot hart. Voor mij zijn dat gevleugelde woorden. Ze bezitten soms zoveel wijsheid dat ze in je ziel raken. Woorden waardoor je enorme inzichten verkrijgt en waarmee je grote sprongen voorwaarts kunt maken. Meestal kun je je het moment of de persoon nog scherp herinneren. Ik quote hier graag een paar van mijn gevleugelde woorden.

 

“Kijk niet naar wat je niet kan, maar kijk naar wat je wel kunt  Hans van Leeuwen, dierbare vriend.

Dit was ten tijde van mijn revalidatie na een zwaar auto ongeluk. Ik was toen 22 en afhankelijk van een rolstoel om me te kunnen voortbewegen. De toekomst was onzeker. Hans zelf zat al in een rolstoel vanaf zijn zesde levensjaar. Met zijn onophoudelijke positiviteit en humor was hij mijn grootste motivator. Deze woorden hebben mij werkelijk de ogen geopend en uitgedaagd om terug te vechten stap voor stap. Ik gebruik Hans zijn woorden nog steeds… Voor mezelf vooral. Maar ik geef deze ook vaak weer door aan anderen!

 

“Achter elke deur, schuilt een roman”  Johanna Jacoba Jageman, mijn moeder.

Een levenswijsheid welke mij heel vaak in staat stelt om alle uiterlijke schijn heerlijk te relativeren. Woorden die mij  bewust maken dat er heel veel verhalen zijn. Woorden waardoor ik heb geleerd niet te (ver)oordelen. Te accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn.  

 

“Leeftijd is wat je er zelf van maakt”  Eeuwout Hulscher,  dierbare vriend.

Dit zei Eeuwout tijdens  één  van onze filosoferende gesprekken. Mijn grootste voorbeeld als het over verantwoordelijkheid gaat met betrekking tot je eigen fysieke en mentale conditie. Maar ook dat het leven niet gaat over leeftijd maar over LEEF tijd.

Wellicht raak ik één van jullie met bovengenoemde wijsheden. Dat zou prachtig zijn. Wellicht inspireer ik je om ook eens jouw gevleugelde woorden te benoemen. Wil je deze delen dan kun je hieronder een reactie plaatsen of mij persoonlijk mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Liefs,

Pien

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen