Verandering, verandert nooit!

De herfst kondigt zich aan. Hoe verzot ik ook op de zon ben, haar licht en warmte, ook het najaar brengt mij euforie. De herfst met al haar kleuren en geuren. We ondergaan heftige regenbuien waardoor straten veranderen in kleine rivieren terwijl we genieten van de laatste warme zonnestralen. Deze heerlijke seizoensveranderingen veranderen nooit! Veranderingen zijn eigenlijk net zoals de seizoenen, het zijn golven. De één wat heftiger dan de ander. 

De natuur beweegt en verandert. De zomer wordt de herfst. Wij als kinderen van Moeder Natuur veranderen ook. Binnen mijn eigen bestaan neem ik golven van verandering waar. Dagelijkse golfjes die een patroon achterlaten maar ook hoge golven waardoor ik word overdonderd. De oerkracht die natuurlijke veranderingen drijft, is niet te bevechten. Veranderen verandert nooit...

Kortom, we bevinden ons in een continue stroom aan veranderingen. Meebewegen met die stroming is de enige manier om het hoofd boven water te houden. De gevleugelde woorden “go with your flow”  zijn voor mij dan ook een mantra geworden. Ik omarm elke verandering want zij komt toch. Dat is meestal makkelijker gezegd dan gedaan maar met mijn vizier gericht op de horizon laat ik mij verrassen door steeds nieuwe kleuren die daar opdoemen. 

Ik durf te wedden dat een ieder van jullie zich wel eens overdonderd voelt door golven van verandering. Hoge golven waardoor alle duinen ineens weg geslagen worden. Of golven die het strand heel langzaam steeds verder inkorten. Uiteindelijk brengen golven, daar waar ze stromen, wel altijd nieuwe kleuren en patronen met zich mee. Dus deins niet terug voor de golven van verandering. Ze maken ruimte voor het nieuwe. Adem diep in en geef jezelf ruimte, adem uit en ontspan. Omarm verandering en kijk naar de toekomst. Alles is mogelijk; voel de “flow”. 

 

Liefs, Pien

PS. Zijn de golven momenteel echt te hoog en zie je de horizon even niet meer, bij Pi-energy vind je professionele coaches die jou wellicht al met  1 gesprek kunnen helpen. 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen