Genieten moet je durven!

De hoeveelheid zon-uren tijdens de zomer doet iets met ons. We worden er vrolijk van en soms ook een beetje dromerig lui. Juist die luie mijmermomenten zijn van grote waarde. Soms in je eentje maar vaak ook met de warmte van de ander(en) om je heen kom je tot inzichten.

We openen ons als zonnebloemen en laten onszelf meer zien. En wat geeft ‘t dat niet alles even geordend is als de buitenkant doet lijken. Zoals de zonnebloem fier en krachtig, draagt een ieder zijn eigen kopzorgen en onzekerheden. Het besef en eventueel het delen van deze inner roerselen geeft niet aan dat je zwak bent. Het tegenovergestelde is waar. Het toont je ware kracht wanneer je in de spiegel durft te kijken en jezelf helder durft te aanschouwen...

Dat zijn de momenten waarop we beseffen dat we zelf de koers van ons pad kunnen bepalen. Blijven we in de tredmolen rondjes draaien als dolle hamsters of durven we de bewuste stap naar een andere koers te zetten? Durf je meer voor jezelf te zorgen en daarvan te genieten?

Durf dan de dingen te beleven zoals ze bedoeld zijn. Mindfulness is het hippe woord hiervoor, wat volgens mij inhoudt: Genieten moet je durven! Welke koers doet jou genieten van het zomerse leven?

 

Reageer hieronder en inspireer!

Ik ben heel benieuwd. Bij vijf of meer reacties beloon ik de meest inspirerende woorden met een ayurvedische massage. Fijne zomer,
Pien

 

Reacties  

#3 Lisette 19-08-2014 15:24
Laat de zon je verwarmen.
Lief zijn voor jezelf, is de zon in de winter.
#2 Daphne Broad 15-08-2014 23:20
Mijn koers voor deze zomer en daarna:

Alles MAG helemaal zijn zoals het is. De overgave aan het mogen is een heerlijk gevoel!!
#1 Mart Groen 04-08-2014 16:54
Mijn missionstatemen t van deze zomer (en daarna):

"Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden"

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen