Tegeltjeswijsheid

Iedereen kent ze wel de bekende “tegeltjes” en tegenwoordig zijn daar ook online versies van. Teksten waarbij de waarheid je om de oren slaat. Ze zijn enorm populair.

Door de jaren heen ontvangt een mens heel wat inspirerende woorden en wijsheden. Soms geschreven maar de meesten van hart tot hart. Voor mij zijn dat gevleugelde woorden. Ze bezitten soms zoveel wijsheid dat ze in je ziel raken. Woorden waardoor je enorme inzichten verkrijgt en waarmee je grote sprongen voorwaarts kunt maken. Meestal kun je je het moment of de persoon nog scherp herinneren. Ik quote hier graag een paar van mijn gevleugelde woorden.

 

“Kijk niet naar wat je niet kan, maar kijk naar wat je wel kunt  Hans van Leeuwen, dierbare vriend.

Dit was ten tijde van mijn revalidatie na een zwaar auto ongeluk. Ik was toen 22 en afhankelijk van een rolstoel om me te kunnen voortbewegen. De toekomst was onzeker. Hans zelf zat al in een rolstoel vanaf zijn zesde levensjaar. Met zijn onophoudelijke positiviteit en humor was hij mijn grootste motivator. Deze woorden hebben mij werkelijk de ogen geopend en uitgedaagd om terug te vechten stap voor stap. Ik gebruik Hans zijn woorden nog steeds… Voor mezelf vooral. Maar ik geef deze ook vaak weer door aan anderen!

 

“Achter elke deur, schuilt een roman”  Johanna Jacoba Jageman, mijn moeder.

Een levenswijsheid welke mij heel vaak in staat stelt om alle uiterlijke schijn heerlijk te relativeren. Woorden die mij  bewust maken dat er heel veel verhalen zijn. Woorden waardoor ik heb geleerd niet te (ver)oordelen. Te accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn.  

 

“Leeftijd is wat je er zelf van maakt”  Eeuwout Hulscher,  dierbare vriend.

Dit zei Eeuwout tijdens  één  van onze filosoferende gesprekken. Mijn grootste voorbeeld als het over verantwoordelijkheid gaat met betrekking tot je eigen fysieke en mentale conditie. Maar ook dat het leven niet gaat over leeftijd maar over LEEF tijd.

Wellicht raak ik één van jullie met bovengenoemde wijsheden. Dat zou prachtig zijn. Wellicht inspireer ik je om ook eens jouw gevleugelde woorden te benoemen. Wil je deze delen dan kun je hieronder een reactie plaatsen of mij persoonlijk mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Liefs,

Pien

 

Verandering, verandert nooit!

De herfst kondigt zich aan. Hoe verzot ik ook op de zon ben, haar licht en warmte, ook het najaar brengt mij euforie. De herfst met al haar kleuren en geuren. We ondergaan heftige regenbuien waardoor straten veranderen in kleine rivieren terwijl we genieten van de laatste warme zonnestralen. Deze heerlijke seizoensveranderingen veranderen nooit! Veranderingen zijn eigenlijk net zoals de seizoenen, het zijn golven. De één wat heftiger dan de ander. 

De natuur beweegt en verandert. De zomer wordt de herfst. Wij als kinderen van Moeder Natuur veranderen ook. Binnen mijn eigen bestaan neem ik golven van verandering waar. Dagelijkse golfjes die een patroon achterlaten maar ook hoge golven waardoor ik word overdonderd. De oerkracht die natuurlijke veranderingen drijft, is niet te bevechten. Veranderen verandert nooit...

Pienergy.nl is vernieuwd

Met trots nodigen we je uit een kijkje te nemen op het vernieuwde Pienergy.nl. We hopen dat jij de site net zo mooi vindt als wij ‘m vinden. We hebben de look and feel veranderd en afspraken kun je nu heel simpel, direct vanaf de website maken. Daarbij hebben we ons aanbod enorm uitgebreid dus kun je nu met nog meer (levens)vragen terecht bij Pi-energy. 

 

We zijn heel erg benieuwd wat je van het nieuwe Pienergy.nl vindt. Geef hieronder jouw reactie. Suggesties zijn van harte welkom!

Chi Kung voor harde werkers

Chi Kung is al een aantal jaren één van de succeslessen van Pi-energy. Naast onze reguliere lessen bij Rijnstraat197 gaan we nu ook naar bedrijven toe om harde werkers even een moment van ontspanning en bezinning te laten ervaren. Zodat zij daarna weer met goede moed en veel positieve energie aan de slag kunnen!

 

Ken je een bedrijf dat hier wel oren naar zou kunnen hebben? Laat dan hieronder een berichtje achter. 

Pi-energy op Social Media: sharing is caring 

Alles draait bij ons om energie. Al onze kennis en ideeën over energie delen we graag met jullie. Niet alleen door wat we aanbieden bij Pi-energy bij Rijnstraat197 maar ook door interessant nieuws, inspirerende ideeën en ontwikkelingen te delen op Facebook en Twitter.

Ideeën die we posten op Facebook of tweeten op Twitter zijn het volgens ons, altijd waard om te delen. Want sharing is caring. En Pi-energy gelooft nu eenmaal heilig in het ontstaan van positieve energie door synergie. Help je mee aan het bouwen van een online netwerk dat ons allemaal goede energie brengt?

 

Volg ons op Facebook en/of Twitter en blijf met dit idee en met ons verbonden!